Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ NSU


Το μόνο επιζών μέλος της νεοναζιστικής ομάδας,NSU, η οποία ευθύνεται για μια σειρά ρατσιστικών δολοφονιών που συγκλόνισε τη Γερμανία και προκάλεσε ντροπή στις αστυνομικές αρχές, θα εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο, σε μια από τις πιο αναμενόμενες δικαστικές υποθέσεις στη μοντέρνα ιστορία της χώρας.



Η τυχαία ανακάλυψη της ομάδας Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), το οποίο είχε δράσει απαρατήρητο για τουλάχιστον μία δεκαετία, ανάγκασε τη Γερμανία να αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει ένα μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα, όσον αφορά στον νεοναζισμό, από ότι αρχικά θεωρείτο πως υπήρχε.

Η δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μοναχό, θα επικεντρωθεί στην 38χρονη Μπεάτε Τσεπ, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία 8 Τούρκων, 1 Έλληνα και μιας αστυνομικού μεταξύ της περιόδου 2000-2007, σε δύο βομβιστικές επιθέσεις σε περιοχές μεταναστών στην Κολωνία καθώς και σε 15 ληστείες τραπεζών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η δίκη των NSU αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις της ιστορίας της μεταπολεμικής Γερμανίας», δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει συθέμελα τη χώρα, η οποία θεωρείτο ότι είχε μάθει από τα «μαθήματα» του παρελθόντος, ωστόσο έχει βρεθεί για μια ακόμη φορά στη δυσάρεστη θέση να αναγκάζεται να αναλάβει μεγαλύτερη δράση για την αντιμετώπιση των ακροδεξιών και ρατσιστικών συμπεριφορών.

Τέσσερις ακόμα ύποπτοι θα καθίσουν, μαζί με την Τσεπ, στο εδώλιο του κατηγορουμένου.


Πηγή: enikos 

ΠΡΕΖΑ TV
6-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου