Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο αντιφασισμός δεν κάμπτεται από δίκες


δικτυο Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Κίνηση Βόλου)
Την Παρασκευή 28/2 αντιφασίστας σύντροφος κάθεται στο εδώλιο του
κατηγορουμένου μετά από μήνυση για βιαιοπραγία κατά μελών της Χρυσής Αυγής που υπέβαλε εναντίον του, καταρχάς η Αστυνομία και στη συνέχεια και οι ίδιοι οι φασίστες.
Να υπενθυμίσουμε ότι παραμονές Χριστουγέννων 2012 η ναζιστική οργάνωση
πραγματοποίησε την μοναδική δημόσια εμφάνισή της στο Βόλο, μοιράζοντας τρόφιμα «μόνο για Έλληνες» στην παραλία της πόλης, αφού όμως προηγουμένως χρειάστηκε να επιστρατευτούν όλες οι φίλιες δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ασφαλιτών για να συλλάβουν δεκάδες αντιφασίστες που 2 ώρες νωρίτερα πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στο ίδιο σημείο. Την επομένη μέρα, ομάδα φασιστών επεδίωξε και ήρθε σε συμπλοκή με αντιφασίστες, η επίθεσή τους απέτυχε και οι «αντισυστημικοί» χρυσαυγίτες προσέφυγαν στην συνδρομή αστυνομικών και δικαστών.
Έχουμε δημόσια και επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι το αστικό σύστημα ούτε πραγματικά θέλει, ούτε ολοκληρωμένα μπορεί να αντιμετωπίσει τη φασιστική απειλή.
Μόνο ένα πλατύ, μαχητικό και αποφασισμένο αντιφασιστικό κίνημα, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του, μπορεί να διαλύσει τους νεοναζί. Εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι για να μπορέσει το αντιφασιστικό κίνημα να αποδειχθεί αποτελεσματικό, αφενός μεν απαιτούνται σταθερά μαχητικά αντανακλαστικά στο δρόμο, αφετέρου δε επιβάλλεται ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των πολιτικών ρευμάτων της Αριστεράς και του α/α χώρου.
Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στoν διωκόμενο αντιφασίστα σύντροφο και καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου.
 http://syriza-magnesia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου